DOK. TAM JE VŠE OK.

Vítejte v DOKu, jste u nás poprvé?

Dovolte nám, provést vás konceptem – alespoň online.

DOK. TAM JE VŠE OK.

116663812_2555983851314906_6691886097145775703_o

Historie DOKu je provázaná s libereckou pražírnou Nordbeans. Když jí v roce 2017 začaly být malé prostory bývalé Tatrovky na Ruprechtické ulici, začal její spoluzakladatelů Martin Kozel pracovat na projektu DOK. Nový domov naší pražírny, kde pod jednou střechou najdete zázemí firmy, pražírnu výběrové kávy, kavárnu s vlastní pekárnou, kuchyň a moderní školicí prostory. Za normálních okolností ideální místo pro ranní pracovní schůzku, víkendový brunch s rodinou, či odpolední odpočinek s šálkem oblíbené kávy. 

fc221309746013ac554571fbd180e1c8-2

"Od zrodu Nordbeans vnímáme kávu jako nedílnou součást celé gastronomie. Zaslouží si totiž stejnou péči a důraz na řemeslo jako tomu je u jídla, dezertů nebo vína. Byli jsme tedy vždy patřičně pyšní, když jsme u našich zákazníků viděli, že tuto péči kávě věnují. Také to pro nás ale vždy bylo impulsem, jelikož jsme si uvědomovali, že nám nestačí vytvořit pouhou kavárnu," vyprávěl nám těsně před otevřením Martin. 

JAP859aac_DSC_7253

Rozeberme si tedy jednotlivé segmenty DOKu.

PRAŽÍRNA

Nordbeans je pražírna výběrové kávy inspirovaná českými horami a severskou kávovou kulturou působící na trhu od roku 2015. Firmu založili bratři Martin a Karel Kozlové. Pražíme výběrovou kávu a známe příběhy lidí, kteří za ní stojí. Sídlíme v Liberci a sázíme na dlouhodobá partnerství. Společně s farmáři usilujeme o to, abyste si svou kávu mohli vychutnat v opravdu špičkové kvalitě. Naší ambicí je patřit k nejzajímavějším pražírnám v celé Evropě.

sdf(1)

KAVÁRNA

Naši baristé patří ke špičce svého oboru, což pravidelně dokazují i na národních soutěžích v přípravě kávy. Na své si tak přijde skutečně každý. Ať už budete spěchat pro rychlou kávu s sebou a nebo si bude chtít užít show odpovídající právě baristickému mistrovství, naši baristé budou připraveni se o vás postarat. 

DSC04238

 PEKÁRNA

Koncept pekárny byl jasný už dlouho dopředu – v Liberci zkrátka chyběl řemeslný chleba, který je podle nás základem gastronomie i běžného denního života. Co víc než krajíc chleba s máslem a šálek kávy si může člověk po ránu přát. Stejně jako u kávy proto klademe důraz na suroviny, řemeslo a tradici. Všem produktům věnujeme maximální péči, abyste si každý den mohli užít nejlepší pečivo v regionu. 

Screenshot 2020-12-21 at 01.13.57

KUCHYNĚ

K výběru surovin pro kuchyň přistupujeme stejně jako při výběru zelené kávy pro pražírnu. Dbáme na kvalitu, dlouhodobá partnerství a udržitelnost. Navíc také na lokálnost, která v případě kávy není až tak jednoduchá. Naše suroviny jsou z 80 % lokální a sázíme především na jídla založená na propojení pekárny s kuchyní, navazující na tradiční receptury. Náš tým je tvořen lidmi z nejlepších restaurací a pekáren v zemi a jejich společnou misí je předvést nejlepší gastronomický zážitek na severu Čech.

sd

ŠKOLICÍ CENTRUM

V DOKu se můžete těšit i na supermoderní školicí zázemí. To nabídne mnoho kurzů zaměřených na různé aspekty přípravy kávy pod taktovkou našich baristů. Během kurzů se mimo samotné přípravy věnujeme i cestě kávy, kterou musí urazit, než se dostane do vašeho šálku. Ať už jste tedy kávový nadšenec nebo profesionál, dveře našeho školícího centra vám jsou otevřeny! Zjistěte o nich více na TÉTO ADRESE.

DSC00724

 Děkujeme za Vaši virtuální návštěvu,

Váš DOK